miércoles, 4 de junio de 2008

Presentació Volta de Muntanya de CATI

El fenomen de les curses de muntanya, no és un fenomen nou, ja que fa molts anys que es celebren proves d’aquest tipus. Sense anar més lluny en Fondeguilla, s’ha celebrat la que ells anomenen la més antiga de la província que enguany aplega a la seva vint-i-sisena edició.

Una altra prova que es un referent dins de la província és la Marató i Mitja, prova que uneix Castelló i Vistabella, superant un recorregut de 65 km i supera un desnivell de pujada de més de 2500m.

En els darrers tres anys aquest fenomen s’ha convertit en un “BOOM” i hi han molts pobles que tenen la seva pròpia cursa. Així podem parlar de curses a Atzeneta, Borriol, Cabanes,Vall d’Alba o les poblacions veïnes de Benassal i Vilafranca.

Quan parlem de curses, no vol dir que tot el mon corre; hi ha gent molt preparada que corre quasi tot el recorregut, hi ha gent que corre al pla o cap per avall i gent que simplement ix per a gaudir d’un matí de bona companyia i sobretot de la muntanya i del paisatge.

L’organització és l’encarregada de buscar un recorregut bonic, de senyalitzar-lo i de tindre tot preparat per a que el participant nomes tinga que preocupar-se de gaudir.
Per això es munten avituallaments en els que s’ofereix líquids i aliments sòlids per tal de mitigar l’esforç.

Com dèiem aquestes proves convoquen a participants de poblacions properes fins gent de Castelló, de Vall d’Uixó, e inclús de les províncies de Tarragona, València o Terol constituint un bon mostrador dels atractius del poble on s’organitza.

La Volta de Muntanya Catí naix com una aposta per a fusionar esport i natura en una sola prova. D’una banda servirà per donar a conèixer l’entorn paisatgístic de Catí, i per l’altra fomentarà la pràctica de l’esport al nostre poble així com a tota la comarca.

El recorregut, amb un traçat de dificultat mitjana, transcorre en la seva totalitat dins del terme municipal i tenim el seu cim al Tossal de la Nevera (1.286 m ) convertint-se en el sostre de totes les curses que es celebren dins de la província.

Serà l’ Associació Cultural Tossal de la Nevera l’encarregada d’organitzar aquesta cursa que tindrà un recorregut d’uns 21 km i un desnivell positiu de més de 850 m, amb algunes zones prou tècniques.

No hay comentarios: