sábado, 12 de septiembre de 2009

Crònica

Gran èxit de participació, en 350 inscrits, i molt de nivell, tant en categoría masculina com en femenina, per a aquesta cursa de muntanya organitzada per el Ajuntament de la població conjuntament amb el Grup de Muntanya de Catí, que en aquesta segona edició es consolida com una de les curses en més projecció del calendari provincial, en un circuit bonic, dur i tècnic com pocs.

El corredors han gaudit d’un oratge inmillorable per a la pràctica esportiva per la muntanya. Degut a l’aigua i al granís caiguts la vesprada del divendres, la temperatura a primera hora del matí era fresqueta, d’uns 13ºC, però a mesura que anava avançant el matí, el termòmetre ha anat pujant, i finalment l’oratge ha segut perfecte per a córrer. Per contrapartida, el circuit estava un poc perillós en els trams de baixada per pedra.

En categoría masculina ha estat molt car quedar entre els 10 primers classificats, ja que es contava en la presència de corredors en molt de nivell. Cal dir que enguany, en un circuit modificat respecte del de l’any passat, en 1 km. més i uns 100 metres més de desnivell positiu, el temps del guanyador ha segut pràcticament el mateix que el de l’edició anterior.

El ritme d’eixida ha segut el més suau de les curses disputades fins ara, ja que Juan Navarro que sempre ix trecant la cursa, avui no ha fet una eixida explosiva de les seues. Però en un parell de quilòmetres s’ha incrementat el ritme, el grup de davant ha anat estirant-se i s’han format dos grups. Un format per Remigio Queral, Juan Navarro, Vicente Calvo i Santiago García. I un altre en la resta de perseguidors.

A partir del primer control, han agafat el control de la cursa Remigio Queral i Vicente Calvo, que han anat junts durant tota la prova i s’han jugat el primer lloc al podi en un agònic esprint als últims 50 metres, que ha guanyat Calvo, atleta de La Vall d’Uixó, amb un temps de 1h. 50 min 23 seg.. Per darrere d’ells han arribat Santiago García i Juan Navarro en aquest ordre.

En fèmines, no ha hagut tanta competència la victòria ha segut per a l’atleta de Borriol Silvia Sos,amb un temps final de 2h 26 min 16 seg.. Per darrere d’ella ha arribat l’atleta d’Onda Esther Catalan i en tercer lloc Sonia Escuriola del Running Cabanes.

Cal destacar que la II Volta de Muntanya de Catí, ha segut la cinquena prova de la I LLIGA DE CURSES DE MUNTANYA CASTELLÓ NORD, formada per les curses d’Atzeneta, Vall d’Alba, Benassal, Vistabella, Catí i Vilafranca. Els maillots de líders de la lliga continúen en mans de Remigio Queral i Silvia Escuriola.

A partir de la pròxima setmana, al blog de la Lliga, estaran disponibles les classificacions actualitzades per categoríes després de Catí.

Des de l’organització volem donar les gràcies als corredors per la seua participació, així com també a les persones que han ajudat en l’organització de la cursa, empreses i entitats públiques que en el seu esforç fan que events com aquest siguen possibles.
Ara, sols ens queda fer balanç del resultat organitzatiu de la Volta i posar-nos a treballar per a la pròxima edició.

Proximament moltes, moltes, moltes afotos......

No hay comentarios: